Almere, vrijstaande woonvilla

Interieur- en lichtplan keuken, hal en woonkamer

Bij deze nieuwbouwvilla in Almere wilde de klant meer rust in het interieur van de begane grond nadat dit helaas niet gelukt was tijdens de bouw. Om dit over de hele begane grond te realiseren zijn ook de hal en de keuken meegenomen in het ontwerp. Er is een moderne, rustige en eenduidige uitstraling op de gehele begane grond gerealiseerd door het gebruik van luxe en warme materialen in alle ruimtes, zoals bijvoorbeeld walnotenhout, natuursteen en stoffen als bouclé.
Elke ruimte is natuurlijk zo functioneel mogelijk gemaakt.
Voor extra rust is nu ook de lay-out van de begane grond symmetrisch, vanuit de hal zijn er tegenover elkaar dezelfde deuren met zijlichten naar zowel de keuken als naar de huiskamer gesitueerd voor optimaal licht.

In de woonkamer zijn twee zitdelen gecreëerd. Enerzijds een zithoek met open haard en televisie waar op maat gemaakte meubels zijn getekend van hoogwaardige materialen. Anderzijds is er een zithoek en voor de kinderen een plek om het speelgoed op te bergen. Anticiperend op het opgroeien van de kinderen zijn er meubels gebruikt die uitgebreid kunnen worden met een bureau en later zelfs kunnen worden omgevormd naar mooie bibliotheekkasten.

Het ontwerpen van een aantal meubelstukken, de styling en de inkoop zijn meegenomen in de opdracht.

Fotoimpressie